Broschyrer & Produktblad
i pdf-format:

Användningsmöjligheterna
är många:

Det här här några av de

helt unika
Universal Laser Systems

funktioner:

...och några av de övriga speciella egenskaperna:

  • Laminerat säkerhetsglas
  • Temperaturlarm
  • Permanent förslutna lager
  • Töjfria kevlarremmar
  • Digtala precisionsmotorer
  • Automatisk laserfläktskontroll
  • Automatisk tillbehörsidentifiering
  • Skärbord med nedåtsug
    (ej på bordsmodellerna)

GUIDER

för linser och laserstyrkor

EXEMPELBILDER

UNIVERSAL LASER SYSTEMS - VLS lasergravyrmaskiner

Universals Laser Systems populära VLS-serie omfattare mindre bordsmodeller, VLS2.30 och VLS3.50, samt de större

gedigna VLS Platforms.

VLS_family_colors.jpg 

VLS bordsmodeller kan ses som instegsmaskiner men även som smidiga och prisvärda maskiner för butik-, kontors- och laboratoriemiljöer.

De smäckra VLS bordsmodellerna är på grund av sin kompakta storlek inte riktigt lika servicevänliga som de rejälare VLS Platform.  Z-höjden är något lägre och skärbordet är i ett enklare/tunnare utförande som inte har en nedåtsugsfunktion.

OBS! bilderna visar bordsmodellerna uppställda på ett integrerade luftfilter vilket 

är ett möjligt tillval.

VLS 2.30 har en arbetsyta på 406x305mm och VLS3.50 610x305mm. För mer detaljerat information öppna respektive produktblad uppe till vänster.

VLSOpen.jpg

VLS Platforms är för de flesta tillämpningar kanske det mest fördelaktiga valet. Behövs inte mer laserstyrka än 60W och inte något av de specialtillbehör som dubbla linshuvuden, Superspeed mm rekommenderar vi VLS Platform  - inte minst ur ett ekonomiskt perspektiv.

 

Vid jämförelse mellan VLS Platform och den tidigare pro-serien så är några skillnader som kan nämnas  att VLS Platform utrustats med ny motor och att en ny elektronik. Det senare hänger samman med den nVLS-plattform-gul-Hi-res.jpgyutvecklade och användaranvänliga printerdirvern, LASER interface+ . Nu styrs allt via PC:n och bildskärmen. På VLS-maskinerna har styrpanelen på själva maskinen utgått och kvar finns några kontrolknappar för start/stopp/paus och upp/ner för z-inställningen.

 VLS Platform finns i tre olika storlekar;

- VLS 3.60 med en arbetsyta på 610x305mm

- VLS 4.60 med en arbetsyta på 610x457mm

- VLS 6.60 med en arbetsyta på 813x457mm

Lasertuberna/fläktarna på de nya maskinerna är tystare än tidigare och dessutom går de ner i varv när lasern inte körs. Att skifta lasertub är mycket enkelt på VLS Platform och ingen injustering av laserstrålen är nödvändig (Rapid Configuration).  Om man vill är det därför möjligt att till en och samma maskin ha flera lasertuber med varierande styrka som man kan skifta beroende på vad olika material kan kräva. Med automatik känner maskinen av vad det är lasertub som för tillfället är installerad.

För samtliga lasersystem behövs någon form av utsug. Finns det inte redan en installation med tillräcklig kapacitet installerad så är en lösning ett 'hål i väggen' - dvs en radialfläkt, ljuddämpare och några rörkrökar. Enligt den här anvisningen för VLS bordsmodeller kan du hur det kan se ut.  Ett mer sofistikerat och mer miljömässigt bättre alternativ som dessutom ger obegränsade placeringsmöjligheter är en mobil filter/utsugsenhet.  Vår leverantör av sådan mobila filter/utsug är TEKA i Tyskland.

Share |

                                         UnegravyrAB.gif

 Tändsticksgränd 4

   tel +46 36 164290   

   553 15 Jönköping   

 fax +46 36 124296               

   Sweden                  

 mail@unegravyr.se