Ny lasergravyrmaskin från Universal – Ultra R500

Teknisk specifikation och mer information hittar du här på Universal Laser Systems hemsida:

…och det här är en beskrivande artikel i tidskriften Industrial Laser Solution om hur en avancerad lasergravyrmaskin kan vara ett värdefullt verktyg jämte 3D-printrar för produktutveckling och prototyptillverkning med sina ständigt ökade krav på kvalitet, precision, flexibilitet och korta framtagningstider.

Sammanfattning av pressrelease från Universal

ULTRA R5000 är den optimala lasermaskinen för bearbetning av ett stort urval av naturliga och avancerade polymer- och kompositmaterial, Det är en professionell och flexibel lasergravyrmaskin utvecklad för att möta såväl dagens såväl som framtida krav inom tillverkning, produktutveckling, materialforskning och i skilda utbildningsmiljöer.

Med en patenterad hybridvågslängdlösning med dubbla våglängder och funktioner för optimering av lasereffekt erbjuder Ultra R5000 unika möjligheter att exakt kunna matcha energin från laserkällorna med olika materials absorptionsegenskaper. Detta för att uppnå optimala slutresultat. R5000 ger stöd för produktivitetsförbättringar, bl.a. tack vare ett sofistikerat flerkamerabaserat verklighetsförstärkt användargränssnitt som visuellt förbättrar arbetsflöden och körning av filer som använder registreringsmärken för en korrekt placering av material som ska bearbetas.

Den nya kontrollpanelen för maskinstyrningen är kraftfull och som med sin omfattande parameterdatabas, vilken ständigt byggs ut, förenklar användningen avsevärt. Användare kan enkelt köra de mest komplexa designfiler inkluderande skärning med hög hastighet, märkning, ytprofilering och ytmodifiering, gravering m.fl. Med sin modulära design möjliggör Ultra R5000 konfigurering av systemet för laserbearbetning av en stor mängd specifika material och tillämpningar.

Universal Laser Systems, Inc. (ULS) med sin bas och fabrik i Scottsdale Arizona är en global aktör med fokus på att stödja och utveckla lösningar för laserbearbetning av material med tillämpad CO2- och fiberlaserteknik. Genom utvecklingen av laserkällor, mjukvara och system för ljusöverföring samt en omfattande forskning inom lasermaterialbearbetning, ger ULS sina kunder innovativa, kostnadseffektiva och flexibla laserlösningar för nuvarande och framtida behov. Sortimentet omfattar mindre bordsmodeller till större avancerade lasergravyrmaskiner. I Sverige representeras Universal Laser Systems av Une-gravyr AB, www.unegravyr.se
Här presenteras Ultra R5000 på mässa i Las Vegas