Universal

Laser systems

Det här är några av Universal Laser Systems helt unika funktioner:

Universal Laser Systems som med sitt huvudkontor, FoU och tillverkning i Scottsdale, Arizona i USA.  ULS är ett av pionjärföretagen i branschen. Deras forskning inom laserteknologi och lasersystem har sedan 1988 resulterat i en rad patenterade finesser och unika produktegenskaper. I den här filmen presenterar Universal Laser Systems sig själva så här.

Du kanske har hört talas om Superspeed som ger en oöverträffad och överlägsen gravyrkhastighet, om unika Rapid Laser Reconfiguration som innebär att man enkelt och snabbt skiftar lasertub till ny med samma eller alternativ styrka, om HPDFO med vilken laserstrålen i fokus ger en upplösning som ingen annan liknande CO2-laser. Bland annat detta och mycket mycket mer finns utförligt beskrivet här på Universal Laser Systems hemsida.

En av rubrikerna där är Universal Laser Sources. Under den finns utöver information om vad som utmärkande för Universals lasertkällor även en hel del annat intressant kring laser och laseregenskaper. Universal Laser Systems är den enda ledande systemleverantören på området som utvecklar och tillverkar egna lasertuber.

Även om dessa är avancerade och har lång livslängd kommer de ändå så småningom att behöva ersättas. Då har vi ett upplägg som innebär att man byter in sin befintliga mot en nyrenoverad till ett förmånligt pris. Själva skiftet är superenkelt och görs inom loppet av någon minut. Frågan är om det finns något enklare och mer ekonomiskt alternativ.

Sortimentet av lasergravyrmaskiner är brett och kan grupperas in i ett antal olika produktfamiljer.

VLS omfattar mindre bordsmodeller samt de något större s.k. platforms vilka man skulle kunna säga är riktigt pålitliga arbetshästar i basutförande. 

PLS är snabba produktionsmaskiner. De kan utrustas vissa specialtillbehör och/eller bestyckas med 2 laserkällor med en sammanlagd lasereffekt upp till 150W (75W + 75W). En annan kombination kan exempelvis vara 60W + 30W = 90W. I detta fall kan man antingen använda den sammanlagda effekten 90W eller bara 30W alternativt 60W.

Detta för att kunna få den bäst lämpade nominella effekten för en viss tillämpning.

När kravet på extra hög gravyrhastighet är stort finns PLS även med Superspeed. 

ILS är de större industriella lasergravyrmaskinerna.  I de flesta avseenden har de liknande egenskaper som PLS-modellerna. Därutöver finns kamerasystem samt luckor i front och på sidorna. Med dessa öppna kan de här maskinerna även under vissa förutsättningar köras i laserklass 4-läge och integreras i en produktionslina.

ULTRA är den nya högteknologiska och avancerade hybridmaskinfamiljen som just introducerats.

Universal Laser Systems är en global aktör. För att säkerställa en förstklassig teknisk support har Universal några regionala kontor. För Europa ligger det i Wien, Österrike.

Une-Gravyr har representerat Universal Laser System sedan slutet av 1990-talet och antalet installerade Universal lasergravyrmaskiner är omfattande.

[et_pb_shop type=”product_category” include_categories=”106″ _builder_version=”4.23.4″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″][/et_pb_shop]