Det hela startade 1973. Göran Unemyr med anställning på nuvarande Jönköping Energi hade där snappat upp att ett behov graverade skyltar. Detta ledde till att Margareta Unemyr hemma i villan på Bymarken började tillverka sådana skyltar med hjälp av en enkel handgravyrmaskin. Une-gravyr vars namn som mot denna bakgrund är lätt att förstå drevs inledningsvis som enskild firma.

Une-gravyr blev aktiebolag 1989 och ägdes av Unemyr fram till 2003.

Företaget har bibehållit den familjära småföretagskaraktären samtidigt som vi utvecklats till en av landets etablerade leverantörer av lasergravyrmaskiner, laserskärare, nålpräglingsmaskiner och annan utrustning för märkning och gravyr. I sortimentet ingår även plastlaminat, aluminium, mässing och förbrukningsartiklar.

Vi har även en viss legoverksamhet med produktmärkning, tillverkning av diverse plastdetaljer samt tillverkning av typskyltar och andra olika slags graverade skyltar.  Vi hänvisar gärna när så är lämpligt till någon av våra maskinkunder nära dig.

För i huvudsak privatpersoner och föreningar har vi en butik med idrottspriser som pokaler, statyetter, plaketter, medaljer. Denna del av verksamheten omfattar gravyr av årtalsskyltar för vandringspris samt tillverkning av exempelvis namn- och dörrskyltar. Till föreningar, klubbar och för större event låter vi tillverka specialmedaljer, klubbnålar och liknande.

Besök oss gärna i vår butik.

Välkomna!