Om oss

Välkommen till Une-gravyr, din pålitliga leverantör av gravyr- och märkningsutrustning. Sedan vår start som aktiebolag 1989 har vi fokuserat på att erbjuda högkvalitativa produkter och tjänster, inklusive lasergravyrmaskiner, nålpräglingsmaskiner och ett brett urval av material för märkning.

Utöver våra produkter, tillhandahåller vi tjänster som produktmärkning och tillverkning av specialanpassade plastdetaljer och skyltar. Vi samarbetar nära med våra maskinkunder för att säkerställa optimala lösningar.

För privatpersoner och föreningar erbjuder vi ett sortiment av idrottspriser som pokaler, medaljer och specialtillverkade artiklar som klubbnålar. Vi specialiserar oss även på gravyr av årtalsskyltar och namn- eller dörrskyltar.

Besök gärna vår butik för att upptäcka mer om våra produkter och tjänster.

Varmt välkomna

Våra tjänster

Gravyr & märkning

För företag företrädesvis i Jönköpingsområdet och där vi bedömer att vi inte konkurrerar med våra maskinkunder utför vi i en ökad omfattning legoarbeten som gravyr och produktmärkning liksom tillverkning av exempelvis typskyltar.

Service & Underhåll

I vår verkstad utför vi service, reparation och underhåll på försålda maskiner och utrustning. I akuta situationer såväl som vid planerat underhåll utför vi också på-platsen-service. I det senare fallet söker vi samordna servicebesöken så långt det är möjligt.

Leasing

Leasing är ett enkelt och förmånligt sätt att anskaffa en utrustning utan att binda kapital eller använda sina bankmässiga säkerheter, företaget låser därmed inte upp sitt kreditutrymme. Den leasade utrustningen utgör säkerheten för finansieringen och ofta krävs inte några kompletterande säkerheter

Aktuellt

SOMMAR, AVKOPPLING & SEMESTER

SOMMAR, AVKOPPLING & SEMESTER

Under veckorna 28, 29 och 30 har vi semesterstängt men kommer ändå att ha en viss jourberedskap. Den 29 juli finns vi på plats igen. Vid behov av material, delar eller support av annat slag finns vi att nå per e-post och på telefon – vid ej svar lämna gärna ett...

Unegravyr 50år

Unegravyr 50år

Det hela startade 1973. Göran Unemyr med anställning på nuvarande Jönköping Energi hade där snappat upp att ett behov graverade skyltar. Detta ledde till att Margareta Unemyr hemma i villan på Bymarken började tillverka sådana skyltar med hjälp av en enkel...

Våra produkter

Skärlaser

Med begreppet skärlaser menar vi helt enkelt en maskin som med laser kan skära i olika material. En CO2-laser från UNIVERSAL skär i akryl, gravyrplast, trä, papper och annat som inte är metalliskt.

NEONAs prisvärda fiberlasrar avsedda för metalskärning bygger på en unik pulserad fiberlaserteknik. Den minsta har ett arbetsbord 1000×600 mm. Med 450W / 4.5kW kan man skär upp till 6mm.

Läs mer

Märklaser

För märkning direkt på metall krävs en fiberlaser. RMU använder laserkällor från Trumpf. Även de mindre maskinerna kan kundanpassas med smarta prisbilliga lösningar för automatisk matning

Det går även att märka på t.ex. stål med en CO2-laser från UNIVERSAL men då krävs märkpasta/tejp. Dessa maskiner som kan också skära i plast används ofta för skylttillverkning av olika slag.

Läs mer

Material

Plastlaminat, gravyrplast eller vad man nu kallar det, och laserfolie. Mässing och aluminium som DuraBlack, Alulaser, Alumamark och eloxerat. Laserplywood eller träplattor. Vi har det mesta och bästa material som kan behövas för tillverkning av olika slags graverade skyltar. Självklart också har vi också dubbelsidig tejp och fästelement som nålar, klämmor och magneter.

Läs mer

Nålprägling

När det finns behov av att märka djup i ett material exempelvis före eventuell lackering kan nålprägling vara ett alternativ. RMU tillverkar nålpräglingsmaskin som bygger på en unik teknik som i grunden är en pneumatisk. Genom att i princip enbart variera tryck och z-höjda kan man med en och samma maskin märka ytligt i aluminium eller djupt i stål. Det finns varianter av dessa maskiner som är ombyggda och anpassade för att tystare kunna ristmärka även i mycket hårt material

Läs mer

Våra Partners