Aktuellt

Une-gravyr – Elmia Subcontractor 2023

Une-gravyr – Elmia Subcontractor 2023

 Även i år blev Elmia Subcontractor en succé. Vi har all anledning att vara nöjda. Stort tack till alla vi fick glädjen att träffa i vår monter. Vi ser fram mot uppföljningen av visat intresse för de möjligheter vi kan erbjuda. Välkommen till UNE-GRAVYR AB, din...

Une-gravyr på Elmia Subcontractor 2023

Une-gravyr på Elmia Subcontractor 2023

Vi ställer ut på Elmia Subcontractor 2023 och hälsar dig välkommen till vår monter i D-hallen B01:89. Produktmärkning, gravyr och tillverkning av skyltar / typskyltar mm är delar av den legoverksamhet vi själva utför alternativt förmedlar. Inriktningen är...

Ny skärlaser från NEONA

Ny skärlaser från NEONA

Neona model S är en mindre skärlaser med ett arbetsbord på 1000x680 mm och som kan utrustas med 3 alternativa pulserade fiberlaserstyrkor: 1.5 kW, 3.0 kW eller 4.5 kW. Den efterlängtade nyheten har nu laserats på sin hemmamarknad och finns nu tillgänglig även för...

Det hela startade 1973. Göran Unemyr med anställning på nuvarande Jönköping Energi hade där snappat upp att ett behov graverade skyltar. Detta ledde till att Margareta Unemyr hemma i villan på Bymarken började tillverka sådana skyltar med hjälp av en enkel handgravyrmaskin. Une-gravyr vars namn som mot denna bakgrund är lätt att förstå drevs inledningsvis som enskild firma. 

Une-gravyr blev aktiebolag 1989 och ägdes av Unemyr fram till 2003.

Företaget har bibehållit den familjära småföretagskaraktären samtidigt som vi utvecklats till en av landets etablerade leverantörer av lasergravyrmaskiner, laserskärare, nålpräglingsmaskiner och annan utrustning för märkning och gravyr. I sortimentet ingår även plastlaminat, aluminium, mässing och förbrukningsartiklar. 

Vi har även en viss legoverksamhet med produktmärkning, tillverkning av diverse plastdetaljer samt tillverkning av typskyltar och andra olika slags graverade skyltar.  Vi hänvisar gärna när så är lämpligt till någon av våra maskinkunder nära dig. 

För i huvudsak privatpersoner och föreningar har vi en butik med idrottspriser som pokaler, statyetter, plaketter, medaljer. Denna del av verksamheten omfattar gravyr av årtalsskyltar för vandringspris samt tillverkning av exempelvis namn- och dörrskyltar. Till föreningar, klubbar och för större event låter vi tillverka specialmedaljer, klubbnålar och liknande. 

Besök oss gärna i vår butik.

Välkomna!

Laser

Universal Laser Systems (ULS) har sitt huvudkontor, FoU och sin tillverkning i Scottsdale, Arizona i USA.  ULS är ett av pionjärföretagen i branchen. Deras forskning & utveckling inom laserteknologi och lasersystem har sedan 1988 resulterat i en rad patenterade finesser och unika produktegenskaper.

Nålprägling

Reggiano Machine Utensilie (RMU) är på sin hemamarknad i hjärtat av den Italienska prestigenindustrin det ledande märket för nålpräglings-maskiner och nålpräglingsutrustning med möjligheter till skräddarsydda lösningar.

Skärlaser

NEONA Fiber är moderna skärlaser baserad på en pulserad fiberlaserteknik. 
Med nominella effekter på 250W & 300W och med många gånger högre pulserade effekter på upp till 1500W- 3000W kan dessa maskiner skära exempelvis 8 mm tjockt stål . NEONA Fiber ligger på en mycket tilltalande prisnivå!

Material

Kärt barn har många namn och terminologin är väl inte helt klar vad beträffar material man använder för att gravera. Oberoende av om man föredrar att kalla det gravyrplast, plastlaminat eller något annat så har vi brett utbud.

Våra Partners

 

Tjänster

Gravyr & märkning

För företag företrädesvis i Jönköpingsområdet och där vi bedömer att vi inte konkurrerar med våra maskinkunder utför vi i en ökad omfattning legoarbeten som gravyr och produktmärkning liksom tillverkning av exempelvis typskyltar.

Service & Underhåll

I vår verkstad utför vi service, reparation och underhåll på försålda maskiner och utrustning. I akuta situationer såväl som vid planerat underhåll utför vi också på-platsen-service. I det senare fallet söker vi samordna servicebesöken så långt det är möjligt.

Leasing

Leasing är ett enkelt och förmånligt sätt att anskaffa en utrustning utan att binda kapital eller använda sina bankmässiga säkerheter, företaget låser därmed inte upp sitt kreditutrymme. Den leasade utrustningen utgör säkerheten för finansieringen och ofta krävs inte några kompletterande säkerheter

Telefon

Telefon: +46 36 16 42 90
Telefax: +46 36 12 42 96

E-post

mail@unegravyr.se

Address

Tändsticksgränd 4
553 15 Jönköping
Sweden

Kontakta oss